Contact: ‭06-30 54 54 03‬

NLP Coach opleiding

Gratis kennismaken Vrijblijvend adviesgesprek Data & Aanmelden

NLP Coach Opleiding

Effectief mensen coachen

Heb je een NLP Practitioner opleiding afgerond, MBO werk- en denkniveau en wil je je verder verdiepen in persoonlijke coaching? De praktische 16-daagse opleiding Personal Coach is speciaal ontwikkeld voor NLP’ers. Je leert de structuur achter coaching en ervaart hoe je NLP kunt integreren in coaching. Daarnaast leer je werken met inzichten en interventies uit onder meer systemisch werk, TA, oplossingsgericht coachen en karakterstructuren.

Inhoud van de opleiding Personal Coach
In de opleiding Personal Coach staan de volgende drie thema’s centraal:

  • het proces van coaching, hoe werkt het?
  • het inzetten van passende interventies, wanneer doe je wat?
  • je persoonlijke ontwikkeling als coach, wat voor coach wil je zijn?

Daarbinnen komen onderwerpen aan bod zoals het maken van een coachingsplan, het vormgeven van een coachgesprek en de coachrelatie, taal in coaching en een gevarieerd aanbod aan interventies. Bekijk de complete inhoud van de opleiding Personal Coach.

Bekijk hier de volledige inhoud

In de opleiding NLP Personal Coach staan de volgende drie thema’s centraal:

– het proces van coaching, hoe werkt het?
– het inzetten van passende interventies, wanneer doe je wat?
– je persoonlijke ontwikkeling als coach, wat voor coach wil je zijn?

Daarbinnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het proces van coaching
Je ontdekt de structuur achter coaching en hoe je dit als wegwijzer kunt benutten voor je coachgesprekken. Dit is uitgewerkt in een vragenformulier dat je gaat gebruiken in coaching.

Coachingsplan maken
Je leert het werken met contracten en het opstellen van een coachingsplan.

De relatie coach-coachee
Je leert een relatie vormgeven met je coachee, natuurlijk gaat dat over rapport, afstemmen en luisteren. Daarnaast spelen ook onbewuste processen een rol, zoals bijvoorbeeld overdracht en tegenoverdracht en systemische dynamieken. Je leert ze te herkennen en ermee om te gaan.

Waarnemen coachee
Het waarnemen wat je coachee bewust en onbewust communiceert; wat zie je, wat valt je op. Je leert de coachee inschatten op verschillende punten.

Taal in coaching
Met behulp van de taalmodellen uit NLP leer je de juiste vragen te stellen en af te stemmen op de coachee en de situatie. Ook ga je gebruikmaken van oplossingsgerichte vragen en clean language.

Interventies en methodieken
Je leert werken op verschillende neurologische niveaus, zodat je in coaching aan de slag kunt op het niveau van omgeving, gedrag, vaardigheden, waarden/overtuigingen, identiteit en doel/missie. Daarbinnen leer je passende interventies en methodieken in te zetten.

Denk qua NLP-interventies aan het werken met tijdlijn, waarden, delen, metaprogramma’s, submodaliteiten, neurologische niveaus, waarneemposities etc. De stof uit de NLP Practitioner opleiding wordt bekend verondersteld.

Er is specifiek aandacht voor een aantal aanvullende methodieken en interventies:

Systemisch werk – je leert de principes uit systemisch werk te gebruiken in coaching, bijvoorbeeld op de laag van familiesystemen of bij organisatie- en loopbaanvraagstukken.

Transactionele analyse (TA) – je leert hoe je TA-egoposities benut als interventie en hoe je kunt werken met TA-script (oa drivers en injuncties) in coaching en ook in het kijken naar jezelf als coach.

Oplossingsgericht coachen – je leert de stappen van het oplossingsgericht gesprek en daarbinnen; hoe ga je om met vragen stellen, hoe zet je schaalvragen in, hoe geef je complimenten en taken.=

Karakterstructuren – je krijgt inzicht in de zes maskers of karakterstructuren; het ontstaan, de invloed van het familiesysteem, tot welke patronen ze leiden en welke taak erbij hoort.

EFT – je leert EFT (Emotional Freedom Techniques) toe te passen op je coachee en hoe je hier in de basis mee werkt om emoties los te laten.

Verliesverwerking – je staat stil bij afscheid nemen, hoe dat kan spelen als coachvraag en hoe je daarin kunt begeleiden.

Je ontwikkeling als coach
Waar sta je nu als coach, wat past bij je, wat vind je belangrijk, waar wil je naar toe? De opleiding begint met het stellen van doelen voor jezelf en tijdens de opleiding is er aandacht voor de voortgang in het bereiken ervan, onder meer in een persoonlijk gesprek met de (assistent)trainer. Ook wordt er gewerkt met het in kaart brengen van je waarden als coach. Gedurende de opleiding werk je aan een reflectieverslag.

Eindtermen en examenreglement
Wil je de volledige eindtermen en het examenreglement van de opleiding inzien, dan kun je dit document opvragen door een mail te sturen naar info@itan.nl.

Certificering
Om het ITAN NLP Personal Coach-certificaat te ontvangen wordt het volgende van je verwacht:

– je kunt een coachtraject begeleiden van begin tot eind vanuit een coachingsplan
– je kunt coachgesprekken opbouwen en passende coachingsvragen stellen
– je kunt een coachrelatie vormgeven dmv contact maken, afstemmen, luisteren
– je kunt passende interventies inzetten uit NLP, TA, oplossingsgericht coachen, verliesverwerking, EFT, systemisch werk en karakterstructuren
– je kunt jezelf verder ontwikkelen als coach door zelfreflectie en door feedback te integreren

Tijdens de opleiding werk je aan twee coachtrajecten, een met een mede-cursist en een met een externe coachee. Je maakt een verslag van deze trajecten. Daarnaast maak je een verslag van je eigen ontwikkeling als coach. Aan het eind van de opleiding geef je een presentatie over de integratie van de opleiding in je (toekomstige) werk als coach en begeleid je een coachsessie.

NLP Personal Coach: wat kun je ermee?
De opleiding Personal Coach levert je verschillende inzichten en mogelijkheden op:

  • Je kunt mensen coachen, als zelfstandig coach of als onderdeel van je werk.
  • Je kunt mensen helpen te veranderen en helpen hun doelen te bereiken.
  • Je weet hoe verandering werkt en hoe je veranderingsprocessen kunt begeleiden.
  • Je beheerst effectieve modellen en technieken en weet wat je wanneer toepast.
  • Je verdiept je eigen persoonlijke ontwikkeling.

MBO werk- en denkniveau
Als je je aanmeldt voor de opleiding vragen we je om aan te geven wat je hoogst genoten afgeronde opleiding is. Indien deze lager is dan MBO, zullen we door middel van een persoonlijk gesprek vaststellen of je aan een MBO werk- en denkniveau voldoet en dus kunt instromen in de opleiding. Wij hechten veel waarde aan wie je bent als persoon, welke levenservaring je meeneemt en in hoeverre je in staat bent jezelf voortdurend te ontwikkelen. Dit zijn onderwerpen die in het gesprek aan de orde zullen komen.

Groepsgrootte
Het aantal cursisten varieert van 8 tot maximaal 16 per groep.

Certificering
Na het afronden van de opleiding ontvang je het ITAN NLP Personal Coach-certificaat.

Data

Duur opleiding: 16 dagen
Start: 4 oktober 2019
Tijden: van 09.30 tot 17.30 uur
Start opleiding: bij een minimum van 8 deelnemers

Data & Aanmelden

 

Investering

€2.920, inclusief manual, lunches

Instapvoorwaarde
De opleiding NLP Practitioner en MBO werk- en denkniveau

Data & Aanmelden

Eerst even overleggen? Neem gerust contact met ons op.

Optie 1: Bel me terug

We bellen je graag terug om jouw opleidingswens te bespreken. Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Optie 2: Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken wij samen jouw leervraag en/ of opleidingswens en kun je gelijk met ons kennismaken. Een talentscan maken, behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Optie 3: Gratis kennismaken

Regelmatig geven we op meerdere locaties in Nederland gratis informatiemomenten waar je met ons kunt kennismaken en waar jij je vragen kunt stellen.

Meer informatie

Ervaringen van cursisten

‘Goede opbouw en structuur, zeer toepasbaar in de praktijk, goede tools. Deskundige, professionele trainers.’

Marijke, sociaal verpleegkundige

‘Na het volgen van diverse opleidingen/cursussen is door deze opleiding al deze kennis en ervaring verder ontwikkeld en op zijn plek gevallen. Vooral de integriteit en veiligheid hebben hiertoe bijgedragen.’

Emma, coach/counselor

‘Inspirerend, verrijkend, leerzaam en zeer bruikbaar. Het heeft me in mijn werk een nieuwe impuls gegeven.’

Jeannette, directeur basisschool

‘Een duidelijke, overzichtelijke opleiding waarin er aandacht is voor het individu, een veilige, vertrouwde sfeer waarin je je kan ontwikkelen als coach.’

Mirjam, woonbegeleider

‘Zeer waardevol, verrijkend en warm. Oprechte aandacht voor en betrokkenheid bij het proces van de individuele cursist.’

Henny, jobcoach

‘Zeer positief, goede begeleiding. Er is congruentie met de stof en er is veel diepgang. Mooie methoden, veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling als mens en coach.’

Alice, coach

‘Enorme begeleiding in persoonlijke ontwikkeling.’

Marianne, ondernemerscoach

‘Ik heb kennisgemaakt met veel verschillende methodieken en geoefend met interventies die ik goed kan toepassen in mijn dagelijks werk.’

Ietje, consultant en trainer

Deze training binnen jouw organisatie?

We komen graag langs om in een vrijblijvend gesprek te bespreken welke mogelijkheden er zijn om deze training (of een andere training/opleidingen) binnen jouw organisatie te geven.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze trainingen en opleidingen binnen (een deel van) je organisatie te houden? Laat je gegevens hier achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen via 0299-743481.

Bel mij terug voor incompany aanvraag

Bel me terug