Contact: ‭06-30 54 54 03‬

Veerkracht bij Verlies

Veerkracht bij Verlies

Veerkracht bij Verlies

In ons leven komen we meerdere malen in aanraking met het ervaren van verlies. Verlies is er niet alleen als een dierbare van je overlijdt maar ook bij ontslag, een scheiding of bijvoorbeeld een verhuizing. Met het ene verlies kun je beter om gaan als met het andere. Het verwerken van verlies, het rouwen, leidt meestal tot een nieuwe invulling van je leven. Een nieuwe invulling waarin je het verlies meeneemt als ervaring, en gebruikt om je leven weer zin te geven. Je ontwikkelt je zelf, je wilt jezelf in jouw leven handhaven en weer op eigen benen staan. Af en toe lukt dat gewoon ook niet, of niet meteen. Het verdriet is te groot en je hebt meer tijd nodig. Iedereen rouwt op zijn manier en voor zolang als nodig is. Rouwen is een werkwoord in de meest letterlijke zin van het woord. Het betekent het beseffen van het verlies, je gevoelens doorleven, je leven opnieuw inrichten en je aanpassen aan de nieuwe situatie. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Om hier meer inzicht te krijgen, gaan we aan de hand van enkele theorieën kijken naar jouw eigen ervaringen op het gebied van verlies en rouw. Aan de hand van jouw eigen ervaringen doe je kennis op zodat dat weer in kunt zetten om anderen verder te helpen.

Thema’s:
– Kijken naar Verlies en Rouw
– Kun jij praten over verlies en rouw
– Verliesdriehoek
– Rouwfases en -taken
– Persoonlijke Archief Kast

Werkwijze:
Je wordt uitgenodigd om te kijken naar jouw eigen verlieservaringen. Hoe ben jij omgegaan met jouw verlies? Zijn er herkenbare patronen? Hoe herken jij de rouwfases en – taken in jouw verlies. Staat er nog iets open waarnaar gekeken mag worden?
Door op deze praktische manier om te gaan met jouw eigen verlies kun je je snel de theorie eigen maken. Je ervaart hoe je hiermee om kunt gaan in gesprekken met anderen die onlangs een verlies hebben geleden.

Doelgroep:
Iedereen die is geïnteresseerd in rouwverwerking en bereid is te kijken naar zijn eigen verlieservaringen.

Data

Duur training: 2 dagen
Tijd: 09.30 uur- 17.00 uur
Cursus op aanvraag
Locatie: afhankelijk van aantal deelnemers

Investering

€ 449,- inclusief materiaal, koffie/thee

Eerst even overleggen? Neem gerust contact met ons op.

Optie 1: Bel me terug

We bellen je graag terug om even het gesprek met je aan te gaan. Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Optie 2: Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend adviesgesprek gaan we met jou in gesprek over je leervraag en kunnen we je een persoonlijk leerplan aanbieden die aansluit bij jouw leerbehoefte.

Meer informatie

Optie 3: Gratis kennismaken

Regelmatig geven we op meerdere locaties in Nederland gratis informatiemomenten waar je met ons kunt kennismaken en waar jij je vragen kunt stellen.

Meer informatie

Deze training binnen jouw organisatie?

We komen graag langs om in een vrijblijvend gesprek te bespreken welke mogelijkheden er zijn om deze training (of een andere training/opleidingen) binnen jouw organisatie te geven.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze trainingen en opleidingen binnen (een deel van) je organisatie te houden? Laat je gegevens hier achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen via 0299-743481.

Bel mij terug voor incompany aanvraag

Bel me terug