Contact: 0299-743 481

Onderwijs Communicatie

Onderwijs Communicatie

Onderwijs Communicatie

Effectieve communicatie en persoonlijke groei voor Onderwijsprofessionals

De opleiding Onderwijs Communicatie bij ITAN is een praktische en inspirerende opleiding waarin communicatie en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Voor onderwijsprofessionals is een effectieve professionele relatie met kinderen, leerlingen, studenten en met ouders, collega’s essentieel. In veel teams binnen het onderwijs, groeit het besef dat zo’n relatie wordt opgebouwd via Onderwijs Communicatie en dat ‘beter communiceren’ te leren is.
Onderwijs Communicatie geeft onderwijsprofessionals inzicht in hoe communicatie werkt en hoe je effectiever met anderen kunt communiceren. Onderwijs Communicatie geeft je handvatten om de onderwijscommunicatie te veranderen en te beïnvloeden. Een belangrijk uitgangspunt is dat je hierbij eerst moet weten hoe jezelf communiceert en wat je wilt uitdragen, voordat je goed met anderen kunt communiceren.

Inhoud van de Onderwijs Communicatie opleiding
In deze 15-daagse training komen alle Onderwijs Communicatie onderdelen uitgebreid aan bod; van taal tot herkaderen en van ankeren tot strategieën. We vullen deze solide en boeiende opleiding aan aan met inzichten uit transactionele analyse.

Bekijk hier de volledige inhoud

De opleiding Onderwijs Communicatie bestaat uit de volgende onderdelen:

Inleiding in Onderwijscommunicatie, Transactionele Analyse en meer
De belangrijkste Communicatie basismodellen, zoals onder andere het NLP-communicatiemodel, vormen de inleiding tot neurolinguïstisch programmeren. Het geeft je inzicht in waarom mensen doen wat ze doen. Ook leer je de basisvooronderstellingen van o.a. NLP.

Zintuiglijke scherpzinnigheid
Je leert je scherper waarnemen, beter observeren en ook non-verbale reacties interpreteren om te zien wat het effect van je communicatie is op leerlingen en collega’s.

Contact
Rapport betekent dat je goed contact met iemand hebt. Je leert op dezelfde golflengte te zitten als een ander – ook waar dat van nature niet zo is – en een prettige sfeer te creëren waarin een ander zich vertrouwd voelt.

Taalpatronen
Je verdiept je in de magie van taal en leert spelen met taal. Hoe stel je de juiste vragen, hoe breng je een boodschap over, hoe kun je metaforen benutten. Je ontdekt de kracht van taal en wat je ermee kunt bereiken voor jezelf en voor anderen.

Herkaderen
Je leert nieuwe kaders om een situatie te plaatsen, zodat je het een andere, positievere betekenis kunt geven. Met een andere bril kijken dus.

Modaliteiten
Je leert modaliteiten zoals voelen, horen, zien en denken herkennen bij jezelf en bij anderen. Ook kijk je naar representatie­systemen; hoe sla je informatie op en hoe geef je het weer. Je ontdekt predikaten en oogbewegingen, welke woorden kies je en wat zeggen je ogen?

Submodaliteiten
Submodaliteiten zijn de nuances van de zintuigelijke waarneming die de kwaliteit van je ervaring of waarneming bepalen. Werken met submodaliteiten geeft je de mogelijkheid de betekenis die jij ergens aan geeft te veranderen.

Ankeren
Je leert positieve ervaringen en de gevoelens die eraan gekoppeld zijn te ankeren in jezelf. En hoe je het principe van ankeren kunt benutten om je stemming te sturen.

Functies van het onbewuste
Je ontdekt hoe je onbewuste werkt, wat het verschil is met je bewuste en hoe je via je onbewuste in contact kan komen met je innerlijke hulpbronnen.

Strategieën
Je merkt dat je bewust en onbewust gebruikmaakt van strategieën. Je leert welke strategieën werken en welke niet en hoe je nieuwe strategieën kunt inzetten.

Delen en tijdlijn
Je herinneringen worden door je onbewuste op een ‘tijdlijn’ gezet. Je leert een techniek om herinneringen die beladen zijn met minder positieve gevoelens te neutraliseren. Ook ervaar je een mooie manier om te werken met delen in jezelf.

Transactionele Analyse
Transactionele Analyse (TA) is hele boeiende bril om door te kijken, naar jezelf en naar anderen. TA geeft je inzicht in je eigen patronen, je levensscript en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Familieopstellingen
Tijdens de opleiding is er gelegenheid om te werken met de methodiek familieopstellingen. Een familieopstelling geeft inzicht in de invloeden van je familiesysteem op je leven. Deze invloeden werken door in je relaties, je werk en bijvoorbeeld ook in het maken van keuzes. Je ervaart verschillende vormen van opstellingen en je kunt eigen vragen inbrengen.

Onderwijs Communicatie: wat kun je er mee?
De opleiding levert je verschillende inzichten en mogelijkheden op:

  • Je krijgt meer inzicht in jezelf  als onderwijsprofessional.
  • Je weet hoe je kunt veranderen als je dat wilt.
  • Je staat positiever in het leven en in jouw onderwijsorganisatie en je weet je doelen makkelijker te realiseren.
  • Je leert beter en effectiever communiceren met jezelf en met leerlingen, studenten, ouders, collega’s
  • Je kunt belemmerde overtuigingen loslaten en je sterker voelen en je herkent deze overtuigingen bij anderen en kunt hen hierin begeleiden

De inzichten en technieken kun je zowel privé als op het werk toepassen.

ITAN-leerstrategie

Bij deze opleiding wordt gewerkt met jouw persoonlijke leerstrategie

Certificering
Na het volgen van de opleiding krijg je het ITAN Onderwijs Communicatie certificaat van de American Board of NLP (ABNLP).

Studiebelastingsuren (SBU’s) : 214 uur
144 contacturen tijdens de opleidingsdagen
21 contacturen tijdens de intervisiebijeenkomsten
circa 7 uur studie- en leesuren voorafgaand aan de opleidingsdagen

Vervolgopleidingen
Na deze opleiding kun je een vervolgopleiding doen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • Personal Coach als je de Onderwijs Communicatie-tools wilt leren gebruiken in persoonlijke coaching.

Lezen over Onderwijs Communicatie?
Voor aanvang van de Onderwijs Communicatie opleiding ontvang je de manual met een lijst met boekentips en tijdens de opleidingsdagen zijn veel Onderwijscommunicatie boeken aanwezig om in te kijken.

Data

Duur opleiding: 16 dagen
Tijden: van 9.30 tot 17.30 uur
Start opleiding: bij minimaal 8 deelnemers

Cursus op aanvraag

Investering

€ 2.725, inclusief manual en lunches.

Eerst even overleggen? Neem gerust contact met ons op.

Optie 1: Bel me terug

We bellen je graag terug om even het gesprek met je aan te gaan. Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Optie 2: Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend adviesgesprek gaan we met jou in gesprek over je leervraag en kunnen we je een persoonlijk leerplan aanbieden die aansluit bij jouw leerbehoefte.

Meer informatie

Optie 3: Gratis kennismaken

Regelmatig geven we op meerdere locaties in Nederland gratis informatiemomenten waar je met ons kunt kennismaken en waar jij je vragen kunt stellen.

Meer informatie

Ervaringen van cursisten

‘Ik heb de laatste jaren veel opleidingen en cursussen gevolgd. Allemaal goede, leerzame cursussen. Maar geen haalt het bij deze NLP Practitioner opleiding.’

Wilma, communicatieadviseur

‘Heel rijk en afwisselend, goed doordacht, verzorgd, flexibel en open voor de persoonlijke inbreng. Ik merk dat ik hierdoor als persoon een stevige groei heb doorgemaakt.’

Japke, docent

‘Ik heb de opleiding als een rijke aanvulling ervaren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft mij nieuwe modellen, methodieken aangereikt om met communicatie en gedragsverandering om te gaan.’

Wilma, predikant

‘Precies wat ik nodig had en op het juiste moment. Veel doelen gehaald of vanuit de opleiding flink in de juiste richting gebracht. Deze ervaring gun ik iedereen.’

Sjaak, business analist

‘De bewustwording van heel veel zaken die ik eigenlijk al in mij had maar nu pas kan gebruiken, zorgt ervoor dat ik weer met beide benen in het leven sta.’

Rienk, teamleider

‘Dus zó werkt communicatie: wat een openbaring!’

Michiel, bezinnend medewerker

‘Erg mooi ook dat er naast NLP ook andere onderwerpen behandeld zijn, zoals systemisch werk, TA en EFT.’

Marten, shopmanager/bedrijfsleider

‘Ik heb tijdens deze opleiding mijzelf terug gevonden.’

Janneke, coach

‘Ik ervaar nu inmiddels dat vele onderdelen van NLP deel uitmaken van mijn dagelijkse functioneren. NLP leert je niet meer te denken in problemen maar in oplossingen.’

Bobby, coördinator veelplegers/nazorg politie

‘Dit is (tot nu toe) de mooiste opleiding ooit voor mij, het smaakt naar meer.’

Joost, militair

‘Een nieuw groeiproces voor mijzelf. Open, eerlijk, veilig en verruimend. Familieopstellingen is zeer bijzonder verweven in de opleiding. Maakt het geheel compleet!’

Herma, financieel medewerker/voetreflexoloog

‘Levenslessen. Intensief en ontspannen. Goede opbouw in de opleiding: heldere uitleg en begeleiding van de afzonderlijke onderdelen waarna alle delen op het eind van de opleiding samen vielen tot een geheel. Ik heb ieder weekend ervaren als een feestje en vind het dan ook jammer dat het (voorlopig) voorbij is. Sommige oefeningen hebben me zoveel energie en kracht gegeven dat ik hier graag in verder wil.’

Johan, projectmanager

Deze training binnen jouw organisatie?

We komen graag langs om in een vrijblijvend gesprek te bespreken welke mogelijkheden er zijn om deze training (of een andere training/opleidingen) binnen jouw organisatie te geven.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze trainingen en opleidingen binnen (een deel van) je organisatie te houden? Laat je gegevens hier achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen via 0299-743481.

Bel mij terug voor incompany aanvraag

Bel me terug