Contact: ‭06-30 54 54 03‬

Master-Coach opleiding

 

Master-Coachopleiding

Verder verdiepen in NLP Master & Coaching

Je hebt een NLP Practitioner opleiding en/ of trajectlijn 1 van de Academie gevolgd en je wilt meer. Met de gecombineerde 16-daagse Master Coachopleiding bekwaam je je verder in NLP, TA, Systemisch Werken en andere technieken en volg je tegelijkertijd een coachopleiding.  Je gaat een stap dieper en dat helpt je om nog meer uit jezelf en de ander te halen. De Master Coachopleiding kun je zeker ook gebruiken in je professionele en beroepsmatige ontwikkeling, bijvoorbeeld in het aansturen en begeleiden van teams, mensen en collega’s of als coach
binnen alle werkvelden.

Inhoud van de Master Coach opleiding
Naast alle NLP-Master en Coach onderdelen verdiep je je verder in TA, Karakterstructuren, Taal en Techniek, Trance inducties, EMDR en meer.
Ook is er, net als in de NLP Practitioner opleiding, aandacht voor de methode familieopstellingen.

Bekijk hier de volledige inhoud van het MasterProgramma

In de NLP Master Practitioner komen de volgende thema’s uitgebreid aan bod:

Waarden
Je waarden, dat wat belangrijk voor je is, vormen je blauwdruk. Kennis over je waarden geeft inzicht in de motivatie van je gedrag, de sturing die erachter zit. Je leert je eigen waarden kennen, het ontstaan ervan en hoe je ze eventueel kunt veranderen. Ook werk je met de criterium spin-oefening.

Metaprogramma’s
Je hebt je eigen voorkeur qua metaprogramma’s, dit zijn globale denkgewoonten die bepalen hoe jij steeds hetzelfde op vergelijkbare situaties reageert. Je leert de belangrijkste metaprogramma’s te herkennen bij jezelf en bij anderen.

Strategieën
Je gaat uitgebreider kijken naar strategieën: ‘hoe doet-ie dat nou?’, je leert een strategie nader te bekijken. Ook ontdek je meer over je eigen strategieën en je leer je de creativiteitsstrategie van Walt Disney te gebruiken.

Modelleren
Modelleren is de kern van NLP. Letterlijk betekent dit ‘model leren’, leren van anderen dus. Je gaat aan de slag met een persoonlijke modelleeropdracht.

Taalpatronen
Je verdiept je verder in de magie van taal, bijvoorbeeld in frames, sleight-of-mouth en clean language. Je leert nog meer te spelen met taal en je ziet wat je met taal kunt bereiken bij jezelf en bij anderen.

Ericksoniaanse hypnose
Hypnose is een effectieve techniek die mensen helpt bij verandering. Je leert hypnose op de manier van Milton Erickson. Je ervaart verschillende manieren om te werken met trance en leert diverse interventies toe te passen, zoals zesstapsherkaderen en het vertellen van metaforen.

Submodaliteiten
Je krijgt een uitbreiding en verdieping in het werken met submodaliteiten uit de practitioneropleiding. Hoe kun je het veranderen van je innerlijke weergave benutten voor gedragsverandering, vrij zijn van allergieën etc.

Werken met delen
Je gaat een stap verder in het werken met delen; je leert nieuwe manieren om met delen te communiceren en ervaart het kerntransformatieproces.

Tijdlijntechnieken
Je krijgt een uitbreiding en verdieping van de tijdlijntechnieken uit de practitioneropleiding. Je gaat onder meer verder werken op de kinestetische tijdlijn en de tijdlijn benutten voor het werken met doelen.

Coaching
Je leert hoe je je NLP-kennis kunt toepassen om anderen te begeleiden bij verandering. Bijvoorbeeld als coach of in gesprekken met medewerkers of collega’s.

Familieopstellingen
Tijdens de opleiding is er gelegenheid om te werken met de methodiek familieopstellingen. Je ervaart verschillende vormen van opstellingen en je kunt eigen vragen inbrengen.

Bekijk hier de volledige inhoud van het Coach Programma

Het proces van coaching
Je ontdekt de structuur achter coaching en hoe je dit als wegwijzer kunt benutten voor je coachgesprekken. Dit is uitgewerkt in een vragenformulier dat je gaat gebruiken in coaching.

Coachingsplan maken
Je leert het werken met contracten en het opstellen van een coachingsplan.

De relatie coach-coachee
Je leert een relatie vormgeven met je coachee, natuurlijk gaat dat over rapport, afstemmen en luisteren. Daarnaast spelen ook onbewuste processen een rol, zoals bijvoorbeeld overdracht en tegenoverdracht en systemische dynamieken. Je leert ze te herkennen en ermee om te gaan.

Waarnemen coachee
Het waarnemen wat je coachee bewust en onbewust communiceert; wat zie je, wat valt je op. Je leert de coachee inschatten op verschillende punten.

Taal in coaching
Met behulp van de taalmodellen uit NLP leer je de juiste vragen te stellen en af te stemmen op de coachee en de situatie. Ook ga je gebruikmaken van oplossingsgerichte vragen en clean language.

Interventies en methodieken
Je leert werken op verschillende neurologische niveaus, zodat je in coaching aan de slag kunt op het niveau van omgeving, gedrag, vaardigheden, waarden/overtuigingen, identiteit en doel/missie. Daarbinnen leer je passende interventies en methodieken in te zetten.

Denk qua NLP-interventies aan het werken met tijdlijn, waarden, delen, metaprogramma’s, submodaliteiten, neurologische niveaus, waarneemposities etc. De stof uit de NLP Practitioner opleiding wordt bekend verondersteld.

Er is specifiek aandacht voor een aantal aanvullende methodieken en interventies:

Systemisch werk – je leert de principes uit systemisch werk te gebruiken in coaching, bijvoorbeeld op de laag van familiesystemen of bij organisatie- en loopbaanvraagstukken.

Transactionele analyse (TA) – je leert hoe je TA-egoposities benut als interventie en hoe je kunt werken met TA-script (oa drivers en injuncties) in coaching en ook in het kijken naar jezelf als coach.

Oplossingsgericht coachen – je leert de stappen van het oplossingsgericht gesprek en daarbinnen; hoe ga je om met vragen stellen, hoe zet je schaalvragen in, hoe geef je complimenten en taken.=

Karakterstructuren – je krijgt inzicht in de zes maskers of karakterstructuren; het ontstaan, de invloed van het familiesysteem, tot welke patronen ze leiden en welke taak erbij hoort.

EMDR– je leert EMDR toe te passen op je coachee en hoe je hier in de basis mee werkt om emoties los te laten.

Verliesverwerking – je staat stil bij afscheid nemen, hoe dat kan spelen als coachvraag en hoe je daarin kunt begeleiden.

Master Coachopleiding: wat kun je er mee?
De Master Coachopleiding opleiding levert je verschillende inzichten en mogelijkheden op:

  • Je weet wat jouw waarden zijn en wat je werkelijk aanstuurt.
  • Je krijgt meer inzicht in jezelf zodat je je leven bewuster kunt inrichten.
  • Je weet hoe je mensen die jij succesvol vindt kunt modelleren.
  • Je kunt hypnose gebruiken voor jezelf en in coaching.
  • Je kunt mensen helpen bij hun veranderingsproces.
  • Het biedt je volop mogelijkheden om je doelen te bereiken.
  • Je kunt via je onbewuste gemakkelijker en effectiever gebruikmaken van je hulpbronnen.
  • Je leert het proces van coaching, hoe werkt het?
  • Je leert het inzetten van passende interventies, wanneer doe je wat?
  • Je persoonlijke ontwikkeling als coach, wat voor coach wil je zijn?

Trainers
De Master Coach opleiding wordt gegeven door een van onze gecertificeerde trainers. Bij de opleiding kunnen ook assistent-trainers aanwezig zijn.

Certificering
Na het volgen van de Master Coach Opleiding krijg je het Master Coach certificaat van de American Board of NLP (ABNLP).

ITAN-leerstrategie
Bij deze opleiding wordt gewerkt met een speciale leerstrategie.

Data

Start vrijdag 18 januari 2019

Duur opleiding: 16 dagen
Tijden: van 9.30 tot 17.30 uur
Start opleiding: bij minimaal 8 deelnemers

Cursus op aanvraag

Investering

€ 2.920,- inclusief manual en lunches.

Eerst even overleggen? Neem gerust contact met ons op.

Optie 1: Bel me terug

We bellen je graag terug om even het gesprek met je aan te gaan. Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Optie 2: Vrijblijvend adviesgesprek

In een vrijblijvend adviesgesprek gaan we met jou in gesprek over je leervraag en kunnen we je een persoonlijk leerplan aanbieden die aansluit bij jouw leerbehoefte.

Meer informatie

Optie 3: Gratis kennismaken

Regelmatig geven we op meerdere locaties in Nederland gratis informatiemomenten waar je met ons kunt kennismaken en waar jij je vragen kunt stellen.

Meer informatie

Ervaringen van cursisten

‘Ik heb het ervaren als een groot cadeau. Mooie bijdrage aan mijn honger naar meer. Het opleidingsteam is fantastisch. Fijne cultuur, ademt respect voor ieders groei- en leerproces, er is veel ruimte.’

Nicole, commercieel adviseur

‘Fijn dat de persoonlijke ontwikkeling de boventoon voert. Ik werd ook blij van de creatieve opdrachten.’

Marja, docente economische vakken

‘Deze opleiding is zeer geschikt voor degenen die zich willen ontwikkelen als persoon én in hun werk. Ik heb het als heel inspirerend ervaren, ook door de groepsdynamiek.’

Stan, bedrijfscoach

‘Stimulerend en ondersteunend. Weer een flinke stap verder op mijn levenspad en veel gereedschap voor verdere ‘verbouw’. Ben erg enthousiast zowel over de inhoud als de begeleiding en ondersteuning. Klasse! Ger, beleidsmedewerker
De opleiding was erg zinvol, mooi om verdieping te brengen in wat we in de NLP Practitioner hebben geleerd.’

Mirjam, activiteitenbegeleidster

‘Grote reis met veel leerervaringen. Veilige omgeving met openheid en ontwikkelmogelijkheden.’

Jan, afdelingshoofd gevangenis

‘Waardevol, vertragend in de positieve zin, intens, verhelderend, puzzelend, gewaardeerd. Prachtige opbouw in thema’s.’

Sytsche, coach en adviseur

‘Heel leerzaam, omdat ik nieuwe persoonlijke inzichten gekregen heb.’

Dieuwke, beleidsmedewerker

‘Doortastend, opbouwend, openbarend, diepgaand, warm, ontwapenend.’

Lydia, HR-assistent

‘Vol van passie, boeiend, verrassend, kwetsbaar, inspirerend, heerlijk om te ervaren wat de mogelijkheden zijn. Veel nieuwe inzichten.’

Marjan, docent en decaan

‘Een enorm cadeau!’

Nynke, programma manager

‘De lesstof was pakkend, verrassend, magisch en verhelderend. Ik heb weer een grote stap gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling, die ik nu weg mag en kan doorgeven.’

Linda, fysiotherapeut

‘Waardevol, veel geleerd, herkend en mogen ervaren. Dingen vallen op hun plek.’

Irene, leerkracht

Deze training binnen jouw organisatie?

We komen graag langs om in een vrijblijvend gesprek te bespreken welke mogelijkheden er zijn om deze training (of een andere training/opleidingen) binnen jouw organisatie te geven.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om onze trainingen en opleidingen binnen (een deel van) je organisatie te houden? Laat je gegevens hier achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen via 0299-743481.

Bel mij terug voor incompany aanvraag

Bel me terug